Hit the road jack!

Nu de zomer eraan komt om de sombere dagen weg te spoelen, is een jas misschien het laatste waar je aan denkt. Toch zijn jassen net zo belangrijk in de warmere maanden als tijdens de koelere periodes van het jaar. Ze bestrijden onverwachtse buien en bieden een extra laag in de avonden. De truc is om te kiezen voor de juiste stijlen en stoffen.

Van lichtgewicht lagen tot waterdichte wonderen,hier zijn de belangrijkste zomerjassen die elke man zou moeten bezitten.
Denim Het spijkerjack is een van de meest duurzame kledingstukken dat er is. Al generaties lang is het een go-to item zonder ooit uit de gratie te zijn geraakt. Bovendien is het meer dan alleen een extra laag op koele zomeravonden, ook in de winter kun je een denim met gemak dragen onder een zwaardere winterjas. Klassiek, veelzijdig en uiterst gemakkelijk om te stylen. Lichtere tinten werken het beste in de zomer, donkere tinten het beste in de winter. Ben je op zoek naar een allrounder, kies dan voor een kleur die het midden houdt tussen licht en donker.
Regenjas. Waren de enige mensen die regenkleding droegen enige tijd geleden nog alpine avonturiers en buitenmensen, met de hedendaagse outdoor trends is de regenjas musthave, die elke man in zijn garderobe zou moeten hebben. Niet in de minste plaats vanwege het Nederlandse klimaat dat nogal eens vatbaar voor onvoorspelbaar weer. Daarnaast is de jas in verschillende kleuren, prints en stoffen te krijgen, waardoor hij met het grootste gemak gestyled kan worden.
Sportief. De mannenmode is al langere tijd geïnspireerd op sportkleding en in de afgelopen jaren is die opwaartse curve alleen maar steiler geworden. Als gevolg hiervan zijn bepaalde sportieve items op zichzelf al belangrijke kledingstukken geworden. Zo ook de zogeheten ‘coach jas’, welke door zijn luchtige snit een uitstekende zomerjas maakt en met name goed combineert met weekendvriendelijke kledingstukken, zoals joggingbroeken, chino’s en korte broeken.
Overhemdjas. Je hebt van die kledingstukken, die je met nagenoeg alles kunt combineren. Een overhemd is precies dat en houdt het hele jaar door stand. Kies er een van een lichte maar duurzame stof zoals katoen wanneer je deze als jas draagt. Wat de styling ervan betreft, zijn er geen vaste regels! Dat is het mooie van dit specifieke type jas; je trekt hem aan en bent klaar om te gaan.